maandag 31 januari 2011

Oma's kookschriftje 
Oma's kookschriftje

Jaren nadat haar moeder Jo Krabbenbos was overleden, kreeg Simone Gerard haar kookschriftje uit 1941 in handen. Zij had daar met een kroontjespen de recepten van haar kooklessen in opgeschreven. En in een gedichtje legt ze uit waarom:

'Als je wilt gaan trouwen
moet je dit onthou'en
zorg dat je lekker koken kan
zoek daarna pas een man'

Zo was het maar net, toentertijd!

Oma's kookschriftje is een authentiek boekje met recepten van gerechten die we (bijna) niet meer kennen, zoals stamppot raapstelen, filosoof of rijstegries met bessensap. Geïllustreerd met afbeeldingen van advertentieposters en producten van weleer. 

http://www.juffrouwzonderzorgen.nl/shop/Oma's-kookschriftje-p-6582.html

Op het blog van Flow magazine


Samengevoegd
Elke zaterdag een leuke webwinkel. Vandaag: Juffrouw zonder Zorgen
Het begon acht jaar geleden met een 'echte' winkel en lunchroom in Haarlem. Twee jaar later werd Juffrouw zonder Zorgen ook een webwinkel. Vol vrolijke cadeau's en interieurspullen. De vrouwen achter het succes zijn dochter Robbie en moeder Els Herwerden:
Hebben jullie altijd samengewerkt? “Acht jaar geleden was m'n dochter vijftien en kwam ze af en toe meewerken. Toen de webwinkel er was, werd zij steeds meer de 'nerd' van ons tweeën. Ze is nu echt de drijvende kracht achter de webwinkel. We zijn allebei heel erg creatief en hebben dezelfde ideeën en drijfveer. We willen een mooi bedrijf neerzetten met unieke producten en nog groter groeien!””
Hoe zou je jullie assortiment omschrijven? “We noemen onszelf een zonnig warenhuis, een winkel waar je blij van wordt met best wel vaak een nostalgisch tintje.”
Hoe blijven jullie op de hoogte? “Door het surfen op internet, en vooral door onze bezoekjes naar bijvoorbeeld Kopenhagen, daar doe je zoveel ideeën op.”
Hoe zijn jullie zo bekend geworden? Reclame? Marketing? “Daar doen we bijna niets aan. We worden eigenlijk vanzelf opgepikt door bijvoorbeeld de bladen. We vinden het moeilijk om met onszelf te leuren. Gelukkig is Haarlem een winkelstad, waar veel mensen van heel Nederland komen shoppen en daardoor zijn we groot geworden.”
Nog nieuwe plannen? “Ja, we zitten vol met nieuwe plannen. Onze webshop wordt momenteel vernieuwd en wordt echt bijzonder mooi! We starten binnenkort een aantal nieuwe webwinkels en we zijn een groothandel begonnen met onze eigen Juffie's assortiment.”www.juffrouwzonderzorgen.nl
Op zoek naar meer leuke webwinkels? Ga naar Flow Startpagina: www.startpagina.nl/flow 

donderdag 20 januari 2011

Knoopjes

De juffie's hebben hun assortiment met knoopjes verder uitgebreid! Leuke setjes van 6 stuks voor € 4,35.

De knoopjes zijn hier te vinden en daar staan nog veel meer soorten!


Retro kniestukken appel

Lekker retro deze kunstlederen kniestukken. Ze zijn ook heel erg leuk op ellebogen.
Ze zijn gemaakt van kunstleder en kunnen makkelijk opgenaaid worden want de gaatjes zijn alvast voor gemaakt.
 
De prijs is €3,50 voor een setje van twee stuks.
Ze zijn te hier te vinden.